Nieuws

Nederlanders nog steeds makkelijk doelwit voor inbrekers

38 procent van de Nederlanders laat weleens een raam of deur openstaan bij afwezigheid. 13 procent heeft een alarmsysteem en 92 procent voelt zich hierdoor veilig. 12 procent heeft camera’s rond het huis. Dit zijn enkele conclusies uit een onderzoek* van online verzekeraar Allianz Direct.

Ondanks landelijke overheidscampagnes om woninginbraak te verminderen, zijn veel Nederlanders nog steeds niet altijd op hun hoede voor inbrekers. Gelukkig nemen ook veel mensen juist wel goede voorzorgsmaatregelen om het huis te beveiligen. Zo controleert 86 procent altijd of alle deuren goed op slot zitten voor ze gaan slapen. Jongvolwassenen zijn daarin iets minder voorzichtig dan ouderen; van de 18- tot 34-jarigen doet 78 procent een check, tegenover 92 procent van de 65+’ers. Ook laat het overgrote deel van de mensen (92 procent) geen waardevolle spullen buiten liggen als ze slapen of van huis zijn.

Elektronisch alarmsysteem

Vrijwel alle Nederlanders (98 procent) voelen zich veilig in het eigen huis, zo blijkt uit het onderzoek. De helft van de mensen zegt waarde te hechten aan beveiligingsapparatuur. Zo’n 13 procent kiest voor een elektronisch alarmsysteem en 12 procent kiest zelfs voor camerabeveiliging rondom het huis. Ook de slimme deurbel met camera wordt steeds populairder: 11 procent van de Nederlanders maakt hier inmiddels gebruik van.

Beveiliging overdag

Van de mensen die kiezen voor een elektronisch alarmsysteem, voelen negen op de tien (92 procent) zich hierdoor veilig. Vooral wanneer mensen meerdere dagen van huis zijn, schakelen zij het alarmsysteem in (88 procent). Driekwart (74 procent) zet het systeem aan als ze overdag van huis gaan. Overigens zijn mensen op koude, donkere winterdagen een stuk alerter op inbraakgevaar. Een op de drie (36 procent) met zo’n elektronisch alarmsysteem neemt in de winter extra maatregelen tegen inbraak.

Inbraakpreventie van groot belang

Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct, legt uit waarom inbraakpreventie zo belangrijk is: “Ondanks het feit dat er landelijke campagnes worden gevoerd om inbraak te voorkomen, blijkt dat nog steeds veel Nederlanders deuren en ramen open laat staan. Dit verbaast ons; inbraakpreventie is juist enorm belangrijk. Als je goede beveiligingsmaatregelen neemt, is het makkelijker om bij de verzekeraar aan te tonen dat er, ondanks inbraakpreventie, bij je is ingebroken. Onze inboedel- en opstalverzekering verzekeren je een uitbetaling bij schade tijdens een poging tot inbraak, schade bij een inbraak of in het geval van gestolen spullen.”

Over MSF

MSF is een klein bedrijf Wij streven er niet naar om de grootste te worden, maar hebben service hoog in het vaandel staan. Wij proberen ten alle tijden mee te denken met onze opdrachtgevers en waar nodig hebben wij vaste partners waar we mee samenwerken. Op deze manier kunnen wij samen tot een goede oplossing komen.

Meer over

Search